Tätä et tiennyt rinnoista

Faktoja rinnoista: 5 tissitotuutta, jotka pitää tietää!

Mitään tieteellistä tutkimusta ei tarvita väitteelle “Miehet tykkäävät rinnoista”. Sen on varmasti jokainen mies ja nainen itse huomannut.

On kuitenkin paljon asioita, joita miehet eivät rinnoista tiedä. Tässä 5 tissitotuutta, jotka saattavat yllättää!

Sisällys

1. Niiden koko vaihtelee

Ei naisesta toiseen tai edes vasen verrattuna oikeaan – vaan ihan oikeasti sama rinta voi eri aikaan kuukaudesta olla eri kokoinen.

Syy on hormonaalinen: Prolaktiinin ja keltarauhashormonin (progesteroni) eritys kiihtyy noin 1-2 viikkoa ennen menstruaatiota, mikä kasvattaa naisen kuppikokoa.

Joillain naisilla kuppikoko voi kasvaa jopa yhdellä pykälällä!

2. Rintaorgasmi on oikea juttu

Rutgersin yliopiston tutkimus todisti, että nännien stimulointi aktivoi aivoissa samaa osaa kuin vaginaalinen kiihottaminenkin. Klassisessa 213 naisen tutkimuksessa jopa 29 prosenttia kertoi kokeneensa orgasmin pelkästä rintojen hyväilystä.

Tietysti parhaiten toimivat liikkeet ja orgasmin nopeus vaihtelevat naisesta toiseen. Suosittelemme aloittamaan suutelulla ja nuolemisella, etene sitten sormilla hyväilyyn – mutta jätä aina nännit vasta viimeiseksi.

3. Älä keskity pelkkään nänniin

Vaikka juuri luit rintaorgasmista, ei kannata lähteä soitellen sotaan. Koko rinta on erittäin tärkeä – ei pelkkä nänni. Nänni on itse asiassa yksi rinnan vähiten kosketusherkistä alueista.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että nännipihan yläpuolinen alue kaikkein herkin. Silti rintaa tulee tarkastella kokonaisuutena: Mitä enemmän katat pinta-alaa, sen parempi.

4. Keskenään eri kokoiset

Noin joka neljännellä naisella on selvästi eri kokoiset rinnat. On yleisempää, että vasen rinta on oikeaa suurempi – mutta myös toisinpäin on täysin normaalia.

Ero syntyy usein puberteetin aikana, kun vartalon eri osat reagoivat estrogeeniin eri tavalla.

Kokoero ei ole ongelma. Vasta, jos jomman kumman rinnan koko muuttuu nopeasti ja merkittävästi yllättäen (ja jos rinta on herkkä tai siinä tuntuu kyhmyjä), on syytä käydä lääkärin puheilla.

5. Ole apumies!

Moni parisuhteessa oleva mies pääsee puristelemaan kumppaninsa rintoja tasaisin väliajoin.

Jos tunnet kyhmyjä tai muuta erikoista, kerro siitä naiselle. On tärkeää, että kaikki pienetkin epämuodostumat tarkastetaan.

Aiheesta puhuminen on ehkä vaikeaa, mutta lopputulos (onnellinen terve nainen) on tärkein!

Leave a Reply