Seksipositiivisuus

Seksipositiivisuus on avoimuutta, hyväksymistä ja itsensä toteuttamista

Seksipositiviisuus on nyt kaikkien huulilla! Mutta mitä seksipositiivisuus tarkoittaa? Kaikessa yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa, että kaikki voivat toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan vapaasti ilman arvostelua. Seksi on arkista. Tämä ei tarkoita, että seksi olisi jotenkin tylsää. Ehei. Mutta siitä on poistettu leima – tabu. Seksi on siis tavallista ja yleistä. Siitä voidaan puhua ilman stigmoja ja syyllistämistä. Jokainen saa vapaasti harrastaa seksiä kenen kanssa huvittaa ilman turhaa syyttelyä ja syyllistämistä.

Seksipositiivinen mies tai nainen voi siis ajatella, että seksi ensimmäisillä treffeillä on sallittua. Tai että pariskunta voi halutessaan harrastaa parinvaihtoa tai kolmen kimppaa. Haluja ja omaa seksuaalisuutta ei hävetä eikä niitä piilotella. Seksistä voidaan puhua avoimesti ilman kummia katseita.

Seksipositiivisuus on yleistynyt etenkin nuorten keskuudessa viime vuosina. Vapaamman ajattelun ja yksilön oman valinnan vapauden lisäksi seksipositiivisuus tukee seksuaalista tasa-arvoa. Sekä miehet että naiset voivat tehdä aloitteen – niin heterot kuin homotkin – kuka tahansa. Erilaisia lokeroita tai rooleja ei enää tarvita, vaan kaikki ovat yksilöitä.

On siis täysin normaalia, että joku harrastaa seksiä paljon. Toinen taas ei ollenkaan. Seksipositiivisuus ei tarkoita, että kaikkea liikkuvaa pitää heti nussia. Päinvastoin. Jos oman seksuaalisuuden toteuttaminen on seksistä kieltäytymistä, sekin on täysin OK.

Me tietysti tuemme avoimuuden ja osallistumisen yleistymistä. Seksipositiivisuus on hieno asia! Vapaat suhteet kuten erilaiset panotreffit ovat koko tämän sivuston ajatuksena. Vaikka haluamme tukea seksiseuran löytymistä, avoimia seksisuhteita ja panotreffien yleistymistä – haluamme silti tässä kohtaa muistuttaa, että jatkuvan nussimisen mukana tulee vastuu suojautua. Muista siis kondomi!

Positiivisuus, avoimuus ja arvostus. Seksipositiivisuus on kaikkea tätä. Se on yksilön oikeutta toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan ilman leimaamista. Ole sinäkin avoin ja jätä muiden arvosteleminen pois elämästäsi!

Leave a Reply